© 2016 Landgoed Fraeylemaborg | Contact | Disclaimer

Landgoed Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren

Telefoon: 0598-421568
Email: info@fraeylemaborg.nl

Openingstijden 2016:

Maandag

gesloten

Di t/m Vr

10 - 17 uur

Za en Zo

13 - 17 uur

Feestdagen

13 - 17 uur

 EN   /   DE

zomer-achter-groot.jpg

Museum
Landgoed
Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. Het borggebouw ontstond meer dan zeven eeuwen geleden en kreeg aan het eind van de 18de eeuw haar huidige uiterlijk. Het park, deels naar ontwerp van G.A. Blum en

L.P. Roodbaard, is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Meer...  HET LANDGOED

Tentoonstelling
Toen gewoon, achteraf bijzonder

21 februari t/m 30 november 2016


Deze fototentoonstelling geeft een beeld van het dagelijkse leven op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren in de periode 1920-1970. Meer…


NIEUW!

Vers van de pers is de publicatie Toen gewoon, achteraf bijzonder, herinneringen aan het landgoed Fraeylemaborg 1920-1970.

Dit prachtig geillustreerde boek geeft aandacht aan de “oral history” (mondelinge geschiedenis) van het landgoed Fraeylemaborg.

Het boek, 160 pag., kost in de museumwinkel €15,00. Bestellen bij de webwinkel is ook mogelijk. Meer…


Geven


Nationale Natuurwerkdag

Zaterdag 5 november 2016


Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Meer…

Oktobermaand Kindermaand

Zondagmiddagen in oktober 2016


Speurtocht in borg of park en/of verkleden als ridder of jonkvrouw. Er is ook een fotospeurtocht langs de follies in het park.

Meer…

Toen gewoon, achteraf bijzonder

Landinwaarts met Follies

Diewertje Blok brengt in het TV programma Landinwaarts een bezoek aan de Follies op het Landgoed Fraeylemaborg. Conservator Henny van Harten en follybouwer Alex den Braver geven uitleg over deze “onzinnige” bouwwerken. Bekijk hier de uitzending.

Follies op Fraeylema

Kom nu de follies bekijken in het park en op het erfgoedplein van Slochteren.


Koop een kaartje in het Koetshuis dan krijgt u een sleutel mee die toegang geeft tot alle follies. Lees meeer over het project "New Follies op Fraeylema"  in het park achter de Fraeylemaborg en op het naburige Erfgoedplein.

Bee Hip

Op vrijdag 4 november 2016 organiseert

Vrouwen van Nu een workshop Bee Hip in de Fraeylemaborg. Tijdens een rondleiding door conservator Henny van Harten bekijken we geborduurde collectie items. Daarna ga je onder leiding van een ervaren handwerkster zelf aan de slag in de workshop Bee Hip.

Meer…

Oud-Hollandsche kerstmarkt

Het duurt nog een aantal maandjes, maar de voorbereidingen voor de Oud-Hollandsche Kerstmarkt zijn al in volle gang. Wij zoeken nog standhouders voor deze gezellige en druk bezochte Kerstmarkt. Heeft u belangstelling , lees dan verder.

Meer…


Kerkwandeling

Zondag 20 november 2016


De relatie tussen borg en kerk wordt belicht tijdens deze boeiende wandeling. Meer…