© 2014 Landgoed Fraeylemaborg | Contact | Disclaimer

Landgoed Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren

Telefoon: 0598-421568
Email: info@fraeylemaborg.nl

Museum
Landgoed
Fraeylemaborg

Openingstijden 2014:

Maandag

gesloten

Di t/m Vr

10 - 17 uur

Za en Zo

13 - 17 uur

Feestdagen

13 - 17 uur

 EN   /   DE

Herfstbollen5-groot.jpg

FRAEYLEMA RONDOM, EEN BIJZONDERE KUNSTMARKT

zaterdag 21 juni 2014, 10.30 tot 17.00 uur

De Kunstmarkt Fraeylema Rondom heeft een naam opgebouwd. Een grote, zorgvuldig geselecteerde groep kunstenaars, presenteert zijn werk aan de bezoeker. Het voorterrein van de Fraeylemaborg is de ideale ambiance om kunstenaar en kunstliefhebber met elkaar in contact te brengen. De Kunstmarkt Fraeylemaborg vindt jaarlijks plaats op de derde zaterdag in juni.


Ongeveer 80 beeldend kunstenaars presenteren hun werk op deze kunstmarkt. U kunt hierbij denken aan schilderkunst, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, fotografie, keramiek, enz.

De kunstenaars zijn tijdens de kunstmarkt aanwezig om de bezoekers te vertellen over hun manier van werken en over de door hen gebruikte technieken.

Een leuke aanvulling op de Kunstmarkt vormt het jaarlijks wisselende randprogramma voor jong en oud zoals o.a. kunstenaars die demonstraties geven maar ook muziek of straattheater. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.


Zeven kunstenaars van verschillende kunstdisciplines brengen de Fraeylemaborg vanuit hun kunstgenre in beeld. Het zijn Marjan Smit (Glaskunst); Greetje Bos (Keramiek); Jan F. Bogema en Ans van Genderen (Schilderkunst); George van Engelen  (Houtdesign); Marion Verwey (fotografie) en Henriëtte Top (Textiele vormgeving).

Voorafgaand aan de Kunstmarkt zullen de werken van deze kunstenaars in de Orangerie worden geëxposeerd. De opening vindt plaats op 16 mei aanstaande om 14.00 uur.


Op zaterdag 21 juni 2014 van 10.30 tot 17.00 uur vindt de Kunstmarkt Fraeylemaborg plaats op het voorterrein van de Fraeylemaborg. Het bezoeken van de kunstmarkt is gratis. Bezoekers zijn tevens in de gelegenheid om de Fraeylemaborg en het bij behorende park te bezoeken.


Aan het begin van de middag zal een kunstveiling worden gehouden van werk dat door de exposerende kunstenaars is afgestaan. Veilingmeester is niemand minder dan Jacques d'Ancona.


Informatie voor kunstenaars:
De werkgroep Kunstmarkt Fraeylema Rondom is organisator. Heeft u, als kunstenaar belangstelling om deelnemer te worden klik dan hier om u aan te melden.Naar boven